Sunday, September 25, 2011

Keep it simple!

Am adunat aici 666 de posturi. Cu ăsta mic voi schimba cifra fatidică. Nu sunt superstițioasă, dar nici bine nu-mi pică.
A venit toamna și cred că e pentru prima dată când chiar mă voi bucura de ea. La modul că vremea nu mă va enerva și va fi ca un pansament pentru starea generală. Cred că de când am părăsit Belgia, chiar îmi e dor de vremea care la început mă scotea din minți. Cine zice că nu poți trăi fără soare, s-a înșelat. Poți foarte bine nu doar să te adaptezi ci să și trăiești clipele vieții tale într-un astfel de peisaj.

Dar nu despre vreme vreau să vă vorbesc. Și nici despre toamnă...
Decisions, decisions... nu mi-a plăcut niciodată să le iau. Nici când a fost vorba de lucruri simple gen: ce vrei să mănânci azi, ce film vrei să vezi? Nu prea am preferințe și de regulă îmi place să las pe altcineva să aleagă în locul meu. Desigur, nu la modul în care nu am nicio opinie, asta e cu totul altceva.

Mai trist e când lucrurile se complică și ești nevoit să iei decizii care îți pot schimba viața complet. Se merită riscul? E momentul potrivit? În momentele astea aș vrea să scot la iveală un glob de cristal și să am un al `nșpelea simț de oracol: să iau decizia corectă.
Partea amuzantă a vieții este că e imprevizibilă: altfel am fi cu toți niște plictisiți obosiți. Deci nu putem întotdeauna lua decizia corectă. Sau poate că o luăm, dar nu ne dăm seama că e cea care trebuie decât mai târziu, când tot viața te poate conduce pe un drum sinuos dar sigur către fericire..

Dar până ajungi să afli răspunsurile de care ai nevoie, trebuie să îți asumi riscuri și să înveți din greșeli. Maturizarea nu mai pare ceva atât de interesant când devii conștient de ea, right?
Și știu că nu vorbesc numai în numele meu când spun că am un talent deosebit în a-mi complica viața și trăirile. Sare și piper, asta-mi trebuie. Și câte o gură amețitoare de aer, ca să mă adun.
Poezia e totuși doar în suflet și nu prea te ajută la nimic în realitate. Îți lasă poate doar falsa impresie că ești ceva rătăcit în amalgamul celor neînțeleși. Bullshit. Keep it simple!
Dupa zeci și zeci de incursiuni, tot lucrurile simple te liniștesc: un zâmbet, o vorbă frumoasă, un pământean...

2 comments:

Anca Teodora Boeriu said...

Simple is good:)

Anca said...

Simple is good:D...asculta "always remember me"- Ray Cummin