Wednesday, August 27, 2008

Aberatii nocturne ..

Seara frumoasa de luni. E frumoasa ca sunt in vacanta, altfel devenea subit obositoare. Dupa o tura, doua prin oras, am constatat cu stupoare ca multe dintre cuplurile pe care le stiam destul de rezistente si imi erau simpatice ( desi pe unele le stiam doar din vedere ), s-au destramat. Iubirea care se vroia vesnica si parea so damn puuurrrfect a disparut ca prin vis ... iar eu am lipsit de acasa doar doua saptamani .. ow well..

Motive ale despartirii: el o insela pe ea ( ca bonus a si batut-o ), o alta era prea geloasa si incepuse sa si bea, altuia cica nu-i pasa, etc. ( motivele sunt nenumarate, inventate sau reale, ele exista in viata fiecaruia dintre noi la un moment dat ).

Ma intristeaza sa vad in jurul meu doar cupluri care se destrama. Fazele astea erau oarecum normale in liceu, atunci cand erai mic iar hormonii si sangele aprins te faceau sa iei cele mai proaste decizii, sau cand nu erai suficient de copt incat sa iti dai seama cum sa te porti cu o persoana, sa apreciezi ( sau alte balarii importante intr-o relatie ). Dar acum de la 20, 25, chiar 30 de ani, ale persoanelor in chestiune ... mi se pare cu atat mai trist sa nu reuseasca sa duca o relatie la capat.

Adevarul este ca iubirile cica apar pe tot parcursul vietii, si cica tot iubirea te-ar face sa gresesti, indiferent de varsta. Oare asa sa fie? Oare nu exista in fiecare un prag al maturizarii, in care stii sa lasi de la tine, inveti sa te porti, si devii om doar de dragul celui de langa tine? Aici intervine in viata omului compromisului.

Relatiile reusite si de durata devin din ce in ce mai rare. Iar cele care rezista sunt bazate pe foarte multe compromisuri. Sunt de 6 ani impreuna, dar ea a trecut cu vederea ca el a inselat-o, ca o mai loveste din cand in cand, iar de la " iubita mea " a trecut la " fah zdreantzo ". ( exemplu aleatoriu, dar real ). Parca nici sa inghiti prea multe, nu te face fericit. Si atunci? Haideti sa ne plangem cu totii de mila si sa visam la iubiri ideale. ( care mai exista doar in povesti, soap opera sau telenovele ). Si daca totusi esti fericit cu cel de langa tine, felicitari! Tine tare de el!

Lumea se intorce cu susul in jos tot mai mult. Si nici macar nu-i sexi. Doar trist.

7 comments:

DeeDee said...

Cel mai grav e ca si oameni casatoriti de vreo douaj'de ani, cu 2-3 copii fug cu vreo pitzi tinerica si frumusica... pentru ca dupa ce se rideaza si aia, sa o paraseasca pentru alta, de varsta nepoteilor. Adica da, nici sa-si bata joc unul de celalalt, dar nici... na. Daca exista formula perfecta, ar fi stiut-o toti ;))

dooda said...

true, deedee.

Anonymous said...

ee ce sa faci doodooo...asa se intampla dc nu "e" locatiile aproape=))...(in cazul meu)..e trist sa vezi ca pers pe care o iubesti te da la o parte pt o distractie...e trist sa vezi cum cel alaturi de care ai fost la bine si la greu te paraseste la greu...e trist sa vezi ca desi doi oameni se iubesc...intervine orgoliul..e trist sa vezi cum persoana la care tii deja te`a uitat sau poate spune dupa ctv zile "te iubesc" altei pers...:( poop zguzooo si ms ca mi`ai fost alaturi :*

dooda said...

e trist sa vezi multe, insa trebuie si putina tarie`n fes ca sa poti trece peste si sa nu te uiti mereu inapoi. cu placere, ramai datoare un suc :) :P :*

Anonymous said...

nu nu...intelegrea a fost altfel..ne intalnim in buc dar ma scoti u pe banii tai la suc ca`s mai mica cu un an...merge ?:D imi iese?:D =)) (revansa pt bataile primite in copchilarie :)) )

Anonymous said...

intelegerea*

dooda said...

negociem, gagico! :*