Tuesday, December 02, 2008

Luptatori.

Intr-o lume in care ne scaldam in prostie, rautate, invidie, e bine sa vezi ca langa tine exista si persoane deosebite, luptatoare adevarate.
De fiecare data cand am o pasa proasta, cand simt ca am prea mult de invatat, ca profii sunt naspa, ca ma paste sesiunea si o sa imi fie greu, incerc sa imi dau doua peste bot si sa ma calmez. Si nu e greu sa fac asta, pentru ca langa mine sunt oameni carora le este de mii de ori mai greu decat mie. Si nu se plang de asta.

Am ales exemplul facultatii pentru ca Ingrid este colega mea de an, de la traducatori. Suntem in grupe diferite, insa avem si cursuri in comun. La inceputul primului an nu mi-a atras atentia in mod special, doar ca incerca intotdeauna sa stea in prima banca, isi purta parul pe fata ( credeam ca e emo ) si nu comunica aproape deloc cu cei din jur.

La un curs m-am asezat langa ea, am salutat-o pentru a face cunostinta. Si atunci am vazut ca Ingrid e oarba. Am fost putin pierduta dar m-am adunat pentru a nu se simti ea jenata. Am discutat despre scoala, despre profesori, desi ma simteam foarte ciudat si ma minunam cum se poate descurca. Sistemul ei de invatare se bazeaza pe reportofonul pe care il lasa mereu pe catedra profesorilor. Mi-a spus ca ii place mult limba franceza si engleza si ca isi doreste sa devina translator.

Sunt sigura ca va reusi. Are note bune si o voce foaarte dulce si placuta. Chiar daca persoanele cu dizabilitati sunt compromise in fata unui vieti normale, cei care nu isi pierd speranta si lupta pentru viitorul lor merita tot sprijinul si admiratia din lume !

Din categoria luptatorilor mai face parte si colegul invalid de la filologie germana despre care nu stiu decat ca e bursier si foarte de treaba. Si copilul ce creste singur un copil minunat, my Cutie. ( luv u, girl )

Tu cunosti luptatori?

2 comments:

cutie said...

luv u 2 sugar :X

DeeDee said...

Intr-adevar, e foarte tare Ingrid. Vorbeste degajat si frumos. Eu mi-am dat seama cand i-am facut cu mana, la 2 centimetri de fatza. (aim stiupid)
Eu o cunosc pe Greta :D Si te cunosc si pe tine.
Si mai cunosc doua surori din Giurgiu, care au invatat bine, au ajuns sus (si inca mai urca) ramanand in acelasi timp manierate, amabile si de gasca :)