Wednesday, December 03, 2008

Povesti de adormit copiii.

In seara asta mi-am dat seama ca nu mai stiu povesti. Sau ca am o capacitate fabuloasa de a le sintetiza pana ajung scurte de tot. Dupa ce ne-am fugarit, jucat cu masinutele, papat, spalat, schimbat ( eu si razvy ), am ajuns si la momentul mult asteptat: nani pui.

Cum tv-ul era stricat si nu avea cum sa adoarma ca de obicei uitandu-se la el, am zis sa il ademenesc cu niste povesti. Toate bune si frumoase: ne-am asezat cap in cap, ne-am luat in brate, si am debutat artistic cu " Capra cu 3 iezi ". Pana mi-am dat seama ca eu nu mai stiu povestea. Stiu ca era capra cu iezii, ca vine lupu` si ii haleste, dar la partea cu razbunarea caprei a trebuit sa improvizez. As in : " si capra a fugarit lupul prin padure si l-a ars ". Cam sadic pentru un copil de 2 ani ce ma privea cu ochii mari in timp ce rontaia tetina biberonului.

Pentru ca dadusem chix cu capra, am zis sa imi iau revansa si sa ii zic o poveste mai vesela. Mi-am adus aminte de o poveste cu o vulpe, un iepuras si un cocos. Vulpea era rea cu iepurasul si cocosul o pedepseste. Era funny pentru ca avea si niste cantecele idioate ( pe care evident, mi le amintesc perfect ). Insa in 3 minute s-a terminat si povestea asta. Oricat as incerca sa taraganez, sa schimb vocile sau sa improvizez, le termin prea repede.

In conscinta, maine va trebui sa cumpar o carte de povesti. Chiar daca mi-a adormit copilul cu zambetul pe buze, vreau ca data viitoare sa fiu ce am fost odata :)) O buna turuitoare de povesti.

2 comments:

Anonymous said...

cumparaaaaaaaa!!! k vreau sa-mi spui si mie povesti:))

DeeDee said...

Daca ai sarit peste faza cu "lupul manjeste peretii cu sangele iezilor mancati si pe urma le lasa capetele ranjite la geam" sau peste aia cu "dar peretii au urechi, iar ferestrele au ochi" ...you've missed the best part =D

Iti recomand "Povesti cu zane" de contesa de Segur ;) Desi s-ar putea sa-ti placa mai mult tie decat ei :D