Wednesday, March 25, 2009

La multi ani, Mama!


Niciodata nu am fost atat de emotionata cand am scris un post. M-am gandit de multe ori daca sa scriu sau nu, daca sa tin pentru mine sau sa impartasesc din sentimentele mele. Uneori imi e teama sa ma arat prea personala, dar avand in vedere ca prin blogul asta am deschis o portita a sufletului meu, acum vreau sa vorbesc putin de sufletul meu: mama.
25 martie a fost dintotdeauna o zi speciala. Religios, pe 25 martie se sarbatoreste Bunavestire. Sarbatoare mare, de cruce rosie. Noi o sarbatorim pe mama. Iar azi e o zi cu atat mai speciala cu cat implineste 50 de ani.
Ar fi inutil sa spun cat de mult o iubesc si sa ii fac un elogiu, spunand ca e cea mai buna din lume. Pentru ca fiecare pui isi iubeste sursa de viata. Iar cum mama are 3 pui si un derivat din primul pui, va dati seama cat de iubita poate fi.
As vrea sa aiba o zi speciala, chiar daca nu e alaturi de noi. Imi doresc mai mult ca orice sa ii fiu aproape, mai mult chiar ca de ziua mea. Insa weekendul ne va regasi pe toti impreuna, iar ea stie asta.
Nu stiu cat seman cu ea, desi mi-as dori sa ii seman cat mai mult. Fizic, nu stiu cat de mult ne apropiem. ( macar sora mea i-a furat trasaturile). E idealul meu de femeie, de rezistenta si putere. De fiecare data cand trec printr-o situatie grea ce imi pare fara scapare, ma gandesc la cate greutati a indurat ea si prind putere.
De la ea am mostenit insa bunatatea si dragostea fata de copii, de animale. Si altruismul. Chiar daca uneori as vrea sa ascut ghearele pe cate cineva, exista ceva inauntrul meu care ma opreste, nu pot provoca voit durere. Pentru ca nu e bine, nici mama n-a facut vreodata rau.
Desi hipersensibila, am invatat de la ea sa nu las niciodata capul jos. Nu imi place sa ma vait, pentru ca ea nu se vaita niciodata. Chiar daca munceste cu mult peste 8 ore pe zi, isi face treburile casnice cu strasnicie, intretine de una singura 4 camere, gateste in fiecare weekend pentru 8 persoane, isi dadaceste nepotica, ingrijeste un caine, un papagal si alti vreo 5 caini aciuati prin spatele blocului, ea nu se vaita niciodata. Si cat de marunte par lucrurile asa insirate, pe cand ea face mult mai mult ...
Trecand peste aspectele casnice, mai sunt si framantarile interioare de femeie. Pentru ca pe langa mama, e sotie de 30 de ani. Femeia aceluiasi barbat dintotdeauna: tata. De multe ori ma gandeam care e secretul fericirii, cum de au reusit impreuna doi copii sa cladeasca un adevarat camin pe care sa il umple cu iubire. Nu am gasit inca raspunsul. Poate ca ma voi lumina in timp.. sau nu... ea la varsta mea, aducea pe lume al doilea copil...
Ma rog lui Dumnezeu sa ne-o tina mereu sanatoasa, fericita si vesela.
Te iubim, de la mare la mic: Ae, Cris, Miri, Ionut, Roxi, Dooda, Sara. De abia astept ca la anul lista sa mai adauge un pitic :D

P.S: Aveti vreo idee de cadou mai special ?

4 comments:

Anonymous said...

Si ziua mamei mele e pe 27. Eu ii iau un inel bisto cu 3 pietricele negre :X

Anonymous said...

la multi ani mamei tale.un buchet mare de trandaafiri

Anonymous said...

doodaaa ma faci sa plang :) ce frumos ai scris despre mama ta. La multi ani! :* :* :* sa traiasca berbecii !!

dooda said...

va multumesc! :D si v-ar multumi si ea daca ar sti de existenta acestui blog. :)