Monday, March 09, 2009

Not yet a woman.



Inca sunt confuza. Nu stiu exact la ce sa ma gandesc cand e vorba de 8 martie. Am ramas indoctrinata de mica cu ideea ca de fapt, e ziua mamicii, incat mi se pare ciudat cand mi se ureaza " la multi ani! ".

Nu ma simt femeie. Non sexual vorbind . :)) Sunt inca prinsa intre o adolescenta tarzie si o femeie ce nu se arata decat ocazional. E chestia de momente, de atitudine. Pentru ca ma enerveaza sa fiu tratata ca o fetita, atunci cand vreau sa fiu luata in seama, sau sa mi se acorde intaietate si respect peste masura, ca unei doamne veritabile.

Cele mai multe confruntari le am in oglinda. Cand inlocuiesc jeansii si tricoul cu rochite elegante. Cand pe langa rimel si un pic dermatograf, imi fac ochii smokey sau misteriosi. Cand imi desfac coada si-mi prind parul intr-un coc cochet, sau pur si simplu il las sa cada in valuri pe umerii goi ...

Atunci ma simt ciudat. Transform si ranjetul pana la urechi intr-un zambet discret, imi admir gropita din coltul drept al gurii ( care se arata doar cand vrea ea ) si ma privesc pret de cateva clipe. Clipe in care nu ma mai simt eu.
Daca apoi ies undeva, comand vin sau gin in loc de bere. E o chestie ce porneste dinauntrul meu si ma face sa ma simt bine. Odata seara incheiata, ma demachiez, imi prind parul in coada si ma arunc in niste pijamale roz. Atunci urma de feminitate dispare o data cu intunericul ..

Cred ca cel mai important e sa stii cum sa imbini, ca femeie latura de adult si de copil. E bine, in general, ca om, sa stii sa te descurci cu aspectele astea. Cand ma voi lamuri ce e cu mine, o sa va anunt.
Pana atunci, o sa ma obisnuiesc sa primesc " la multi ani" -uri de 8 martie.

3 comments:

Anonymous said...

ce dileme!extraordinar! la multi ani fetitza:P

Anonymous said...

f frumos ai scris si ma regasesc in povestea ta.

Anonymous said...

:) Da..si mie mi s-a parut ciudat sa mi se ureze la multi ani! Tot ziceam ca e ziua mamelor, nu a mea. :D Dar, deh..toate suntem femei si e frumos sa primim de 8 martie o floare, o atentie, un zambet, un la multi ani. Iar domnii se poarta mai atent cu noi.