Tuesday, October 27, 2009

Pagina trista

Inca din anul 1, am avut ocazia la facultate ( pe filiera de de germana ) sa cunoastem o doamna profesoara in varsta, poate printre cele mai in varsta persoane de la catedrele de limbi straine.
Orele cu ea ne amuzau, pentru ca ea fiind biata, atat de batrana, nu auzea mai deloc ce spuneam sau se trezea din senin si pleca: o data pe motiv ca trebuie sa isi plateasca apometrele, altadata pentru ca isi uitase mancarea pe foc... cel mai amuzant a fost atunci cand a adormit in timp ce noi trebuia sa rezolvam niste exercitii.

Din cauza ca venea rar iar atunci cand venea era vlaguita, noi, revoltati ca eram privati de niste informatii necesare la seminariile respective, dar mai ales pentru ca suntem tineri si dobitoci, faceam tot felul de poante la adresa ei. " Iar nu vine tanti ca si-a uitat mancarea pe foc.. o fi murit pe drum " and so on. Niciodata n-am gandit vorbele noastre. Erau niste glume ridicole, nimeni nu i-ar fi dorit raul. Si din pacate, s-a intamplat. Doamna profesoara a murit duminica seara. Iar eu si restu` glumetilor ne simtim foarte vinovati pentru ca nu demult am spus iar tampenii pe seama asta.
Dumnezeu s-o odihneasca !


In alta ordine de idei, e teribila legea asta cu pensionarea la varste super inaintate sau cu drept de predare pe viata. Este un chin atat pentru profesori, cat si pentru elevi. Oare nimeni nu vrea sa deschida ochii si sa reactioneze, in folosul tuturor? Poate ca astfel s-ar evita multe neplaceri, tragedii chiar.

1 comment:

DeeDee said...

Imi pare rau de ea. Era totusi simpatica. RIP