Saturday, September 27, 2008

Ecologia, bat-o vina!

Ecologia e noul sfarsit al lumii. Ca tendinta, ma refer. Dupa consumarea episodului cu experimentul menit sa ne spulbere pe toti, lumea a inceput subit sa isi faca griji pentru planeta noastra. Nu zic ca e un lucru rau, dar planeta e in pericol demult, iar oricare mesaj menit sa promoveze salvatul acesteia nu cred ca trezeste nimanui vreun simt deosebit, in afara acelora care au fost de la inceput preocupati de asta. Ar trebui ceva mai mult.

Eu, ca om care isi iubeste planeta, intotdeauna arunc gunoiul unde trebuie, imi scot zilnic cainele sa ingrase natural pamantul si din cand in cand, mai ud o planta. Si cred ca asta face in principiu fiecare om normal. Pentru cei implicati in voluntariat si campanii " Save the world ", sau Greenpeace, jos beretu`!

Si acum, mass-uri. Interesante, zic.Va las pe voi sa decideti care va sensibilizeaza mai mult.

" Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi. UN LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI. Daca tu alegi sa trimiti acest mesaj prietenilor tai, mediul iti va fi recunoscator! "

" Stiti cati litri de apa se irosesc de fiecare data cand trageti apa la wc? Pt un pipi mic minim 3 litri odata... Pt o cacare normala minim 10 litri...ca sa nu mai vorbim de o cacare serioasa, d'aia cu bulbuci si cu spume unde tragi de 2 3 4 ori apa...deci in total 20 30 40 de litri. Economiseste apa, fa pipi in sticla si caca in punga, apoi arunca pe geam! Daca tu alegi sa trimiti acest email prietenilor tai, mediul iti va fi recunoscator ".

Heh ...

6 comments:

Anonymous said...

Ecologia ca realitate e o problemă foarte acută. Ecologia ca fenomen media e o mare sursă de venit.

Anonymous said...

n-a inceput chestia q ecologia dupa ce au terminat astia stirile q internetul,e demult totusi...

Anonymous said...

incerkm sa spun k problema q ecologia nu a inceput dupa ce s-au terminat stirile si info de pe internet si mess q massuri despre sfarsitul lumii...doar k e oboseala prea mare....gandeste-te de kt timp exista masinile hibride,de ex Toyota Prius a aparut in 1997 asa k nu au inceput subit grijile pt planeta,au ramas fara violuri,morti,accidente si au zis sa mai bage si stiri d'astea

DeeDee said...

Am primit-o si eu pe aia cu uleiu' ...prima data am zis na ok, apoi cand am primit-o de 100 de ori am zis retards :P
Mai misto a doua ;))

dooda said...

stiu ca ecologia e demult o problema, doar ca acum parca a innebunit lumea.

Anonymous said...

Da, reactiile oamenilor s-au inmultit... fie ele si tampite (aka mass-uri). Dar faptele concrete... ma tem ca nu. Serios acum: cati romani credeti ca pun gunoiul sortat? (plastic-menajer-hartie) Sa fim seriosi... nici pe strazile acum dotate cu cosuri de gunoi divizate, nu respecta chestia asta. Daramite sa se chinuie sa o faca acasa...