Thursday, October 30, 2008

Aberatii nocturne religioase

Mai nou am inceput sa citesc chestii despre religii. Nu ca m-ar pasiona in mod deosebit, stiti asta deja, insa totul a inceput intr-o seara din plictiseala, cu Greta.

Cum vreo 3 saptamani am dus lipsa acuta de tv, pc sau orice alta legatura cu realitatea, ne-am alinat durerea in jocuri pe playstation si lectura.
Intr-o seara am vazut Biblia iesind amenintatoare dintre carti. Si am zis sa o rasfoiesc putin, de curiozitate. Mai avusesem pe la 10 ani imboldul de a o citi, insa am abandonat atunci cand s-a ajuns la insiruirea aia de neamuri. Gen: Iov a avut 7 fii: pe X, Y, Z.. care la randul lor au avut pe, pe... ( cine stie, cunoaste. take a look si imi veti da dreptate ).

De data asta am trecut rapid peste pasajele alea si am citit aleatoriu niste capitole. Am selectat din cuprins ce arata mai interesant si uite asa am ajuns la scurgeri. Da, la scurgeri. E un capitol intreg si o reala desfatare pentru ochi. Si uite asa am aflat cum ca scurgerile atat la barbati cat si la femei sunt datatoare de pacat si interzise. Daca cineva atinge haina unui barbat care a avut scurgeri sau a unei femei, trebuie sa se spele in intregime, sa se roage pana la apus si poate ( dar numai poate ) Dumnezeu il va ierta.

Dude, wtf?

Am renuntat si la a doua tentativa de a parcurge in citit Biblia. Sunt eu de vina, or fi vremurile si conceptiile de acum, insa imi e practic imposibil sa diger asa ceva.
O alta lectura despre religii o fac la serviciu, in timpul liber. Cum nu prea pierd timpul pe net, mi-l ocup prin citirea de carti in format electronic. Si uite asa am ajuns sa il citesc pe nenea Coelho mai in profunzime. Eram curioasa de ce e atat de disputat. Singura carte ce mi-a placut pe langa 11 minute ( care nu trateaza nici pe departe subiecte religioase ), a fost " Diavolul si domnisoara Prym". Dar daca ma intrebati de ce, nu o sa stiu exact ce sa raspund. Poate pentru tema dezbatuta: omul cu dubla identitate ( bine - rau ). Te cam pune pe ganduri.

Discutam saptamana trecuta cu un coleg de serviciu despre cartea asta, si am ajuns la reale dezbateri pe teme religioase. Si mi-a spus o chestie draguta. Cum ca marea greseala a oamenilor este aceea ca nu stiu sa se roage. Atunci cand o fac ( daca o fac ), ei se gandesc la o infatisare gasita undeva deasupra, superioara, nu ca la o prezenta inauntrul nostru. Dumnezeu e in inima, nu deasupra.

Si daca inca nu ati lesinat de plictiseala si va ganditi la spurcaciuni si preoti dati naibii, bine faceti.
Ma trimit la culcare :) Ve pup, mey :P

4 comments:

Anonymous said...

Aud des treaba asta. Biblia devine o lectură de neînţeles. Chiar şi aşa, e bine să nu sari la concluzii.

cory said...

eu de facerea lumii nu am reusit sa trec niciodata :))

DeeDee said...

Si eu tot la neamuri m-am oprit :D Dar mai sunt misto si proverbele, pe ala cu iubirea-l stiu pe dinafara ;;)

Cat despre "scurgeri", pe langa faptul ca un vagin sanatos e in permanenta umed (ca si ochiul), unii barbati isi pot retine si chiar stopa ejacularea, putand sa se ...asa :P ore in sir, si asta nu-i face cu nimic mai sfinti decat aia care au vise umede si nici macar nu si le mai aminesc =)

dooda said...

=)) deedee, pacatoaso !!